Župan Emil Rojc Odlazkovemu mediju in STA svetuje, naj raje raziščejo kaj vsebuje pet milijard evrov bančne luknje in ne kam je šlo 75 evrov

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Miha)

Po parlamentarnih volitvah se vse bolj kaže, da se bližajo lokalne volitve, ko bo potrebno tudi določenim županom “prekrižati” načrte. To se dokazuje tudi v dejanjih zoper ilirskobistriškega župana Emila Rojca, dolgoletnega člana SD, ki ga je stranka “izločila”, ker se ni strinjal z njihovo migrantsko politiko. Po poročanju Primorskih novic, ki so v posredni lasti Martina Odlazka in STA, KPK sedaj Rojcu očita prejetje darila v višini 75 evrov.

Zanimivo je, da omenjena medija na “velik zvon” obešata domnevno afero Emila Rojca, medtem, ko afera s pranjem iranskega denarja ostajajo globoko v ozadju. Na to je medije opozoril tudi Emil Rojc. Praktično gre še za eno ustvarjeno afero s katero želijo določeni mediji diskreditirati posameznike, kot je šlo denimo za nekdanjo ministrico Aleksandro Pivec, na drugi strani pa so vse afere Roberta Goloba hitro poniknile v pozabo.

V primorskih novicah namreč pišejo: V prijavi, ki jo je prejela KPK, županu Občine Ilirska Bistrica Emilu Rojcu očitajo več kaznivih dejanj. Komisija je “v okviru predhodnega preizkusa prijave ugotovila, da se del očitkov nanaša na sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in prejemanja podkupnine po določbah kazenskega zakonika, zaradi česar je prijavo odstopila policiji. Del prijave je komisija odstopila v pristojno reševanje nadzornemu odboru Občine Ilirska Bistrica”.

Na to “afero” se je odzval tudi Emil Rojc, ki trdi, da sta STA in Primorske novice prišle do ugotovitev na podlagi anonimne prijave za darilo v vrednosti 75 evrov, ki ga nikoli ni dobil. Ugotovitve je Rojc opisal z besedami: “Avtorica meni, da je za drsenje Slovenije na lestvici zaznave korupcije kriva toleranca družbe do koruptivnih dejanj funkcionarjev, ki bi morali biti zgled.”

“Prijavo, da sem dobil podkupnino obravnava KPK, policija za gospodarski kriminal in občinski Nadzorni odbor. Prepričan sem, da bi se stopnja korupcije v Sloveniji znižala, če bi se ST in Primorske novice, KPK in policija ukvarjali z raziskovanjem kaj vsebuje pet milijard bančne luknje in ne s tem kam je šlo 75 evrov iz vasi Trpčane,” je Rojc še pojasnil omenjenim medijem.

Vir: Nova24Tv in Twitter