Župan Frankurta o Žižku: “Sprašujem se, zakaj je tako ekstremistični norec sploh povabljen, ki nenazadnje pozira s Stalinovo fotografijo”

Foto: X / Dr. Dr. Rainer Zitelmann

Kot smo že poročali je Slovenija na letošnjem knjižnem sejemu v Frankurtu doživela (pripravila) pravo blamažo in sramoto. Namesto, da bi tako pomemben dogodek ter vlogo izkoristila za promocijo, je ministrica Vrečko poskrbela, za sramotno sliko Slovenije v Svetu. Kot že povedano je namreč na prireditev povabila aktivista Slavoja Žižka.

Tako pomembnih dogodkov, kot jre prireditev pred odprtjem tako pomembnega dogodka, se udeležijo tudi mnogi visoki predstavniki. Večina njih je na visoki intelektualni ravni, zato je še toliko bolj pomembna izbira nastopajočih, ki bi morali slediti tem trendom. Ampak kot se je v sloveniji izkazalo, trenutni oblasti to ni pomembno, pomembna jim je pripadnost njihovi politiki. Ravno to so storili s povabilom Slavoja Žižka na prireditev.

Prireditve se je udeležil tudi župan Frankurta in sicer dvojni doktor Rainer Zitelmann. In tudi on je bil med tistimi, ki so zapustili dvorano ob neprimernem nastopu Žižka na uvodni prireditvi. Da je bila izbira gosta s strani Slovenije neprimerna, nazorno govori njegov zapis po ekscesu s strani Žižka. “Nekateri so presenečeni nad govorom na knjižnem sejmu. In sprašujem se, zakaj je tako ekstremistični norec sploh povabljen, ki nenazadnje piše tudi za WELT,” je kritičen do takšne poteze Slovenije ddr. Rainer Zitelmann. Poleg tega je pod objavo nalepil še fotografijo in zapisal: “tukaj s Stalinovo sliko nad posteljo”.

Vir: X