Župan Roman Leljak dosegel, da Titove ceste v Radencih ne bo nikoli več

Foto: arhiv Demokracije

Občinski svet v Radencih je na torkovi seji preimenovanje Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije, ustavno sodišče je namreč odpravilo odlok o preimenovanju Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije. Kot poroča Vestnik, bo odlok začel veljati 15. dan po objavi v uradnem listu, s čimer bodo po besedah župana Romana Leljaka v celoti spoštovali odločitev ustavnega sodišča.

Tako so v Radencih znova umaknili v demokratičnem svetu nedostojno poimenovanje ceste po jugoslovanskem diktatorju Josipu Brozu Titu ter so cesto preimenovali v Cesto osamosvojitve Slovenije, poroča Nova24TV. Župan Roman Leljak je povedal, da so to storili na zakonit način, v skladu z navodili ustavnega sodišča.

Kot poroča Nova24TV je na seji občinskega sveta bilo burno. Na seji je bilo 16 svetnikov, predsednik sveta krajevne skupnosti ter član občinskega sveta Drago Kocbek je predlagal umik točke z dnevnega reda, a so svetniki s šestimi glasovi za in osmimi proti predlog zavrnili. Pred glasovanjem je pet svetnikov sejo protestno zapustilo, preostalih osem je predlog župana podprlo.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV