Županu Bojanu Šrotu iz mladih rok Junakov 3. nadstropja zlata pentlja

Foto: MOC

Celje, 15. september 2020 – Včeraj so Mestno občino Celje in župana občine Bojana Šrota obiskali Junaki 3. nadstropja. Župan Bojan Šrot v mestni hiši sprejel osemletno Brino in enajstletnega Matea, ki sta premagala raka, ter mamico šestletne Žive, ki se z boleznijo še bori. Starši vseh treh borcev so člani Društva Junakov 3. nadstropja, ki pomaga otrokom in njihovim staršem, ki so se ali se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani.

Osnovnošolka Brina iz OŠ Hudinja jeob srečanju županu pripela zlato pentljico, ki je simbol raka pri otrocih. Na srečanju je Bojan Šrot vsem trem junakom in njihovim staršem čestital za pogum, borbenost in vztrajnost. Zaželel jim je še, da jih odslej v življenju spremljata le še sreča in zdravje.

Projekt Zlata pentljica je zaživel v letošnjem letu, ko so avtorji projekta želeli s pentljami opremiti tekače na teku Štirih mostov. Vendar je tek zaradi COVID-19 odpadel in tako so morali za nekaj časa preložiti idejo v kateri bodo prvič vsi tekači v Sloveniji in Evropi tekli v podporo otrokom z rakom.

Mesec september je tudi mesec ozaveščanja raka pri otrocih.

M.I.