Župnika zvezali z usnjenim pasom in kravato ter odnesli 19.000 evrov

Foto: Policija

Logatec 2. februar 2021 – V noči na soboto so osumljenci oropali 72-letnega župnika iz župnije Rovte-Logatec. Po poročanju Politikisa so osumljenci župniku roke zvezali z usnjenim pasom, noge pa s kravato. Osumljenci iz Brezij v novomeški občini so župniku ukradli 19 tisoč evrov, ki so jih policisti ob prijetju osumljencev tudi našli in vrnili župniji.

Osumljenci so k župniki prišli sredi noči, ko jim je župnik povedal, da ima ključ od sefa v spalnici. V nadaljevanju so ga odvlekli v pisarno, kjer so odklenili sef. Po spraznitvi sefa so roparji župnika zvlekli v spalnici kjer so mu roke zvezali z usnjenim pasom, noge pa s kravato.

Politikis poroča, da naj bi osumljenci iz župnišča odnesli pet spominskih kovancev in 8500 evrov v lasti župnije ter 3000 evrov v lasti župnika. Z vlomom so povzročili še za 2000 evrov materialne škode.

Po odhodu osumljencev iz župnišča se je župnik uspel sam rešiti in poklicati policijo. Ob prihodu policistov na kraj dogodka je imel že informacije o avtomobilu, ki so ga osumljenci uporabili pri kaznivem dejanju. Po poročanju Politikisa so policisti okoli 4.30 ure ustavili opisano osebno vozilo v katerem je bilo 5 oseb, ki so imeli v avtomobilu tudi 19.330 evrov.

Policisti so vseh pet osumljencev privedli k preiskovalnem sodniku v Ljubljani, kjer je tožilstvo za vse zahtevalo pripor.

Vir: Politikis