Zveza društev upokojencev Slovenije proti shodu upokojencev in s podporo vladi

Foto: Pixabay.com

Tako kot za mnoge sindikate se tudi za Zvezo društev upokojencev Slovenije, glede na zadnje poteze zastavlja vprašanje komu so namenjeni? Pred današnjim shodom za višje pokojnine, so namreč včeraj objavili izjavo za javnost v kateri so se izrekli proti shodu upokojencev.

S takšnim manevrov so tako rekoč prikimali vladi oziroma ji dali podporo pri njenem delu. V izjavi so namreč zatrdili, da bodo upokojenci deležni 4,9 % zvišanja pokojnin. V bran tej svoji nepodpori upokojencev pa so še navedli, da želijo, da vlada še za 3,2 % izredno uskladi pokojnine.

V ZDUS še navajajo, da v Sloveniji naj ne bi bilo ogoljufanih upokojencev, hkrati pa navajajo, da gre za populistični manever ljudske iniciative Glas ljudstva. V branjenju svojih stališč in hkrati vlade navajajo, da bi realizacija zahtev ljudske iniciative pripeljala do zrušenja pokojninskega sistema. Za konec so še navedli, da velika večina, ki je zbrana v civilni iniciativi naj ne bi bila niti upokojencev.

Gre za uradno stališče, bi ga naj ZDUS dal v imenu 650 tisoč upokojencev, kolikor naj bi jih po njihovem zastopali. Imajo upokojenci res takšno stališče?

Vir: Twitter