Zvezdan Martič s strani Andreja Grah Whatmoughta kar šestkrat na eni novinarski konferenci ujet na laž

Foto: Zajem zaslona X / Bojan Požar

“Na današnji tiskovni konferenci @RTV_Slovenija je predsednik Uprave Zvezdan Martić izrekel številne neresnice in netočnosti glede RTV Slovenija,” s temi besedami se je na navedbe Martiča odzval nekdanji generalni direktor RTv Slovenija Andrej Grah Whatmought. Svoje navedbe je nekdanji direktor nacionalnega medija podkrepil z lažnimi navedbami Martiča in jih negiral z dejstvi. Tako je nekdanji direktor na samo eni novinarski konferenci Martiča kar šeskrat soočil z lažjo.

Prva otožba Zvezdana Martiča je bila, da je moralo novo vodstvo komisijsko vdreti v pisarno Andreja Grah Whatmoughta. Slednji sedanjemu direktorju odgovarja: “Pisarno sem zadnjič uporabljal 5. junija 2023. Ključ do pisarne je imela sekretarka generalnega direktorja, prav tako pa je bil ključ pisarne deponiran pri vratarju. Razloga, da bi komisijsko vdrli v pisarno, ni bilo.” V nadaljevanju je Zvezdan Martič nekdanjega direktorja obtožil, da ni bilo primopredaje poslov. Grah Whatmought pojasnjuje, da je bil takrat bolniško odsoten, vendar so vso dokumentacijo primopredajo. “Dokument je vodila sekretarka generalnega direktorja. Spodaj je kazalo osnutka dokumenta z dne 27. julija 2023,” še pojasnjuje nekdanji direktor.

Zvezdan Martič je nekdanje vodstvo tudi obtožil, da je pustilo na stotine neplačanih računov in zadrževalo dokumente. Nekdanji direktor je pojasnil, da je vodstvo v njegovem mandatu redno plačevalo račune in ni bilo nobenih zamud pri tem. Nepodpisane pogodbe pa so ostale tiste, ki niso bile evidentirane pod nujno.

Vir: X