Zvone Černač: “Evropskega denarja, ki ga je izpogajala vlada, ki jo je vodil Janez Janša, golobovi niti porabiti ne znajo”

Foto: Pixabay.com

Kljub famoznim napovedim Roberta Goloba, kako se bosta v Sloveniji pod njegovo vladavino cedila med in mleko, je danes realnost ravno nasprotna. Zadnje ugotovitve poslancev pa kažejo, da dejansko njegova vlada ne zna v Slovenijo pripeljati denarja, ki ji je namenjen in ga je vlada Janeza Janše zagotovila za našo državo.

https://twitter.com/ZCernac/status/1679239211600293889?s=20

Poslanec SDS je na seji odbora namreč dejal, da bi morala mnogim v Sloveniji zazvonisti rdeči alarm, saj smo izredno neuspešni pri črpanju evropskega denarja. Tako je Golobovi vladi uspelo počrpati samo 5 % sredstev iz Načrta za okrevanje in odpornost. Da ne gre za nič kaj spodbuden podatek in je to zelo slabo je nenazadnje priznala celo državna sekretarka na Ministrstvu za finance.

Do takšnega dela je kritičen še en poslanec SDS Zvone Černač. Ta je v svojem odzivu na te pdatke zapisal: “Evropskega denarja, ki ga je izpogajala vlada, ki jo je vodil Janez Janša, golobovi niti porabit ne znajo. Zato ne bo Infekcijske klinike MB, negovalne bolnišnice MB, prenove UKC LJ, nove strojne fakultete LJ, številnih športnih dvoran po SLO,…bodo pa Jenulli, Forbiciji, Nike…”

Vir: Twitter