Zvone Černač prepričan, da je vlada z Zakonom o obnovi razočarala

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

Poslanec SDS in nekdanji minister Zvone Černač se je odzval na Zakon o obnovi, ki ga je predlagala vlada. Njegovo glavno sporočilo je, da je vlada Zakonom o obnovi razočarala, pri tem pa naštel nekaj pomembnih dejstev, ki so jih pri tem spregledali.

Zvone Černač je poudaril, da so ljudje po napovedi Roberta Goloba v avgustu, da se lahko postopki za montažne objekte pospešijo pričakovali veliko. Danes pa se srečujejo z dejstvom, da se doslej na tem področju ni naredilo nič, zato so dejansko ljudje razočarani. Prav tako pa poudarja, da je vlada zanemarila področje, ki ga je Golob avgusta poudaril in to je hitra pomoč najbolj prizadetim v poplavah.

V svojem odzivu poslanec SDS poudarja, da je vlada dejansko preslišala vse predloge, ki jih je na zakon dala SDS. “V tem zakonu ni nobene pomoči ljudem pri iskanju nadomestnih lokacij, nadomestnih objektov, ampak so členi, ki govorijo o relativno hitri prisilni rušitvi objektov, ki niso več primerni za bivanje zaradi poplavne ogroženosti,” je v odzivu kritičen Zvone Černač.

Vir: X