Zvone Černač: “Ta vlada že nekaj časa deluje kot razglašen orkester”

Foto: Twitter Poslanska skupina SDS

Že nekaj dni se pojavljajo namigovanja, da bi se nam lahko kmalu zgodilo leto 2020, ko je sredi mandata nad vodenjem države obupal Marjan Šarec. Ta namigovanja so še toliko bolj intenzivna po odstopu državnega sekretarja na ministrstvu za finance Tilna Božica, ko je Golob ministrstvo obtožil, da ljudem niso znali predstaviti nove davčne reforme.

Poleg tega je že dlje časa v zraku tudi položaj zdravstvenega ministra, ki je pred dnevi domnevno napovedal, da bi tudi lahko ponudil odstop. Poleg tega novinar Bojan Požar v zadnjem obdobju poroča, da bi lahko prišlo do zamenjave finančnega ministra in celo do več odstopov poslancev iz Poslanske skupine Gibanje Svoboda.

“Ta vlada že nekaj časa deluje kot razglašen orkester. Če orkester ne deluje dobro, niso problem samo posamezni člani, ampak je kriv dirigent. Ta vlada je močna v besedah, v PRu, v reklamah, a zelo šibka v dejanjih,” je do vlade kritičen poslanec SDS Zvone Černač. 

Še več, Zvone Černač je prepričan, da ni težava v opoziciji ali SDS-u, ampak imajo težave znotraj same koalicije. To se kaže pri neusklajenosti, koalicije in nepoznavanju resorjev, ki jih pokrivajo trenutni ministri.

Vir: Twitter