Zvone Černač: “Vlada in ministrstvo za solidarno prihodnost nista sposobna zagotoviti nemotenega izvajanja zakona o dolgotrajni oskrbi.”

Foto: Zajem zaslona X

Ob pogledu na vladno politiko ter politiko ministra za solidarno prihodnost, človek dobi občutek kot, da želijo vladajoči z uzakonitvijo evtanazije reševati težavo dolgotrajne oskrbe. Kljub temu, da je minister Simon Maljevac sprejel Zakon o dolgotranji oskrbi, ki ga je pred njim pripravila SDS, danes kot kaže sam in vlada ne vedo kako pristopiti k reševanju tega problema.

https://x.com/PS_SDS/status/1793026858923045148

To je v soočenju na RTV Slovenija ministru pojasnil tudi poslanec SDS-a Zvone Černač. Da vlada in minister ne vedo kako pristopitik reševanju te problematike je Černač pojasnil na praktičnem primeru. Pojasnil je, da je ministrstvo pod vodstvom maljevca od 1. decembra prejelo 1300 vlog za dolgotrajno oskrbo in da do danes niso rešili še niti ene.

Poslanec SDS-a opozori še, da na dan, ko je stranka sklicala sejo pristojnega odbora je ministrstvo pričelo izdajati odločbe. “Vlada in ministrstvo za solidarno prihodnost nista sposobna zagotoviti nemotenega izvajanja zakona o dolgotrajni oskrbi. Kaj je z odločbami oziroma prvo pravico do oskrbovalca družinskega člana, ki bi morala začeti veljati 1. januarja letos?” Je v oddaji pojasnil Zvone Černač.

https://x.com/PS_SDS/status/1793031275533545594

Vir: X