Zvone Černač: “Predsednik vlade, vaše izjava, da ne morete preživeti s 6 tisoč evri, kaže, da ne razumete uradnikov, ki po 40 letih dela prejemajo minimalno plačo ter pokojnino”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

Predsednik vlade je samo v dveh letih s svojimi izjavami in dejanji nič kolikokrat pokazal, da nima osnovnega stika z realnostjo. To se je nenazadnje pokazalo tudi ob njegovi izjavi, da ob plači predsednika vlade ne more preživeti, danes pa to kaže tudi z enormnim povečanjem plač uradnikom. In to v času, ko prenekateri sektroji v državi stavkajo.

https://x.com/PS_SDS/status/1792511591096664386

Na to dejstvo je v poslanskem vprašanju opozoril tudi poslanec SDS Zvone Černač. Kot je opozoril poslanec po dveh letih Golobove vlade stavka polivica javnega sektorja in to izključno zaradi prelomljenih obljub okoli reform, ki jih je obljubil za leto 2023. Po njegovih besedah imajo ljudje od njegove vlade samo višje davke in daljše čakalne dobe.

https://x.com/PS_SDS/status/1792504057447223424

Zvone Černač je še poudaril, da je neizpeljavo reform vlada prevalila na poplave, hkrati pa danes skrbijo za lastne interese. “Vaša izjava, da ne živite od plače, ki znaša 6.000 €/bruto, pač pa od prihrankov, kaže, da težko razumete uradnike na upravnih enotah, ki po 40 letih dela prejemajo minimalno plačo in nizko pokojnino,” je izpostavil poslanec SDS-a.

Vir: X