58 gasilcev več kot 5 ur gasilo obsežen požar, med gašenjem zmanjkalo vode

Foto: PGD Moste

Včeraj so bili v Prostovoljnem gasilskem društvu Moste ob 8:49 s strani Regijskega centra za obveščanje (112) obveščeni o požaru naprave v podjetju Komteks d.o.o. v Poslovni coni Komenda.

Kot so zapisali v PGD Moste na svoji Facebook strani je 15 članov z vsemi tremi vozili odhitelo na kraj požara, ki je bil močno razvit in se je že razširil na odpadke ob stroju, kjer naj bi zagorelo. 3 so bili v gasilskem domu za logistiko in polnjenje jeklenk za izolirne dihalne aparate.
Po prihodu na kraj so gasilci nemudoma pričeli z gašenjem požara, katerega so predhodno že gasili zaposleni omenjenega podjetja. Nudili so prvo pomoč zaposlenemu, ki se je nadihal dima med začetnim gašenjem požara še pred njihovim prihodom.
Zaradi nezadostnega vodovodnega omrežja na kar člani PGD Moste  opozarjamo že leta, so bili primorani vpoklicali avtocisterne iz sosednjih Gasilskih zvez Kamnik, Mengeš in Vodice.
Obsežen požar je 5 ur gasilo 58 gasilcev iz 6 Prostovoljnih gasilskih društev (PGD Moste, PGD Komenda, PGD Križ, PGD Mengeš, PGD Kamnik, PGD Vodice), ki so iz gasilskih zvez Komenda, Kamnik, Mengeš in Vodice. Na kraju je bilo prisotnih 11 gasilskih vozil.
Na kraju so bili prisotni tudi preiskovalna enota in patrulja Policije.
Ob tem so izrazili zahvalo sokrajanom, ki so jih preko telefonov že pred aktiviranjem Regijskega centra za obveščanje (112) opozorili na močan dim, ki se vali iz Poslovne cone Komenda, da so lahko hitro posredovali in hitro zaustavili požar.
Vir: Facebook