Temelj prehranske varnosti v naši državi so družinske kmetije

Foto: Policija

Ena najpomembnejših in najstarejših panog je kmetijstvo in brez samooskrbe, ki jo zagotavlja kmetijstvo je ogrožen obstoj naroda. Zaradi tega je še kako pomembno, da organizacije, ki opravljajo s kmetijsko politiko vodijo ljudje, ki se na to področje spoznajo in imajo pravo vizijo. Danes lahko vidimo kaj pomeni, če kmatijstvo vodi minister/ministrica, ki je namesto strokovnosti tja postavljena iz političnih vzgibov.

Foto: Forum za kmetijstvo in podeželje SDS

Da se takšna praksa ne bi ponavljala, je zelo pomembno, da v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije kmete predstavljajo strokovni in kompetentni ljudje. V Forumu za kmetijstvo in podeželje pri SDS-u so tako pripravili program na podlagi okroglih miz, kjer so se seznanili s problematiko kmetijstva v Sloveniji in katerega bodo morebiti izvoljeni predstavniki tudi zagovarjali.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije bi tako morala skrbeti za olajšanje kmetovanja, izboljšanje dohodkov na kmetijah ter skrbeti za dobre odnose na slovenskem podeželju. Svoj program za volitve so predstavili tudi v kratkem letaku. Vse zato vabijo 6. oktobra 2024, da svoj glas namenijo predstavnikom, ki bodo zagovarjali slovenskega kmeta in delali v njegovo dobro v KGZS.

Uredništvo