FIDES o Eriku Breclju: “Populizem na kvadrat – da bi kaj konkretnega povedal o rešitvah še nismo slišali”

Foto: Zajem zaslona X / Andrewsky

Čeprav je Erik Brecelj že večkrat izpostavil, da bi se naj boril proti korupciji v zdravstvi ter izjavil, da nima težav plavati proti toku, danes tem zgodbam verjamejo le redki. Še tistih nekaj ljudi pa mu je verjetno prenehalo verjeti, ko je pričel vladno spremebo zakona o zdravstveni dejavnosti kovati v zvezde, zdravstvene organizacije na drugi strani opozarjajo, da bodo ljudje ob tem ostali brez javnega zdravstva.

https://x.com/SindikatFides/status/1843722792703013050

Zadnje izjave Breclja pa kažejo v smeri, da se je pridružil Jaši jenullu in Dušanu Kebru, ki skušata s svojo agendo uničiti slovenski zdravstveni sistem. Čeprav zdravniške organizacije opozarjajo na nevarnost in škodljivost predlaganih sprememb, je Erik Brecelj prepričan, da mu nasprotujejo samo tisti, ki najmanj delajo. Kot je za Val 202 povedala dermatološka zdravnica iz Ljubljane, lahko zasebnik za pol manj dela zasluži več kot zdravnik v javnem zdravstvu, vidimo, da je program Erika Breclja zgolj vladni aktivizem.

Tudi v društvu FIDES opozarjajo na to dejstvo, hkrati pa še, da Erik Brecelj nikoli ne poda konkretnih rešitev. “Populizem na kvadrat – da bi kaj konkretnega povedal o rešitvah še nismo slišali. Nagrajevanje? Tega nam njegova ljuba vlada ne želi dati, čeprav se na Fidesu zelo trudimo. Kaj so še ostale rešitve? Urne postavke bodo še naprej podobno mizerne kot zdaj,” opozarja FIDES.

Vir: X