Andrej Hoivik: “Če bi Levica tako branila delavski razred kot nezakonito izplačilo Prešernove nagrade Svetlani makarovič, bi imeli blaginjo! Imamo pa samo blaginjo za peščico.”

Stranka Levica. (Foto: Twitter / Levica)

Skoraj ne mine dan da se v javnosti (seveda ne v medijskem ustroju globoke države) ne pojavi ime kulturne ministrice Aste Vrečko. vendar se njeno ime ne pojavlja zaradi dobrega dela ampak različnih afer, financiranja vladnih nevladnih organizacij in nenazadnje samih razmer na ministrstvu za kulturi. Kulturna ministrica se kot kaže ne klanja zastonj nekdanjemu diktaturju Josipu Brozu Titu, saj svojo politiko ministrovanja kot kaže kreira povsem po njegovih usmeritvah.

https://x.com/andrejhoivik/status/1844739494987149712

Ministrica Vrečko se namreč obnaša po načelih “Kdo mi pa kaj mora” in “Oblast, to sem jaz”. Da stranka Levica in njihova koordinatorka peljejo povsem avtoritativno politiko, se je pokazalo tudi na izredni seji, ko so poslanci razpravljali o nezakonitem izplačilu Prešernove nagrade politični agitatorki Svetlani Makarovič. Tako poslanci Levice, kot ministrica so pokazali, da za njih razne državne institucije ne pomenijo nič, saj so oni na oblasti in bodo delali kar se bo njim zahotelo. Pravna država pa je za njih drugorazredna tema.

“Da je bilo izplačilo neupravičeno in da mora izplačani znesek kulturno ministrstvo vrniti v proračun, nismo povedali mi v SDS, ampak Urad za nadzor proračuna, ki ga vodi oseba, ki ste jo postavili vi,” je opozorila poslanka SDS-a Alenka Jeraj. To kaže, da se v stranki Levica požvižga na državne istitucije in zakonodajo v Sloveniji.

Pri tej borbi za ministrico in politično agitatorko Makarovič je poslanec Andrej Hoivik opozoril še na nekaj: “Če bi stranka Levica tako branila delavski razred, kot danes na izredni seji v državnem zboru brani go. Makarovič in njeno nezakonito izplačilo Prešernove nagrade, ne bi bilo danes niti enega v socialni stiski. Bi bila res blaginja. Ampak je še vedno le blaginja – za peščico.”

https://x.com/PS_SDS/status/1844732533348458597

Vir: X