Andrej Kosi: “Uničila je stranko SD in uničila bo zunanjo politiko ter ugled Slovenije.”

Tanja Fajon. (Foto: Zajem zaslona Twitter/SD)

Že ob napovedi obiska zunanje ministrice Tanje Fajon v Izraelu in Gazi so mnogi zastavljali vprašanja kaj lahko to sploh prinese za Slovenijo ter kaj bo s tem storila Tanja Fajon. Po obisku pa so se pričela pojavljati opozorila, da je Fajonova z obiskom skrhala še tisti kanček ugleda Slovenije, ki ga je imela v tujini. Hkrati so se pojavila opozorila, da nas Fajonova umika iz skupine uglednih držav in nas potiska na rob tretjerazrednih.

Kljub temu, da je Slovenija članiza OZN-na se danes Tanja Fajon postavlja v nasprotje sprejetih stališ in govori o priznanju Palestine. Kaj si o zunanji politiki Slovenije misli Izrael se je pokazalo pri obisku Izraela, ko jo je zavrnil tamkajšnji predsednik. Sedaj po tem hladnem tušu za slovensko zunanjo politiko je v bran vzel nihče drug kot Marcel Štfančič.

To je tisti Marcel, ki je javno napovedal, da je na RTV Slovenija več levo usmerjenih “aktivistov”, ki bodo prevzeli nadzor nad osrednjim medijem. Kljub vsej obrambi, oddaja ni mogla prikriti, da je Fajonova in naša zunanja politika pri Izraelu naletela na neodobravanje ter prezir. In kaj to pomeni za Slovenijo in zunanjo politiko? “Uničila je stranko SD in uničila bo zunanjo politiko ter ugled Slovenije,” so besede andreja Kosija, ki bi lahko odgovorile na to vprašanje.

Vir: X