Bizarno! Vlada na račun poučevanja jezikov nekdanje SFRJ za 1,2 milijona evrov znižala sredstva za razvoj slovenskega jezika!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Žan Mahnič)

V kolikor bi uporabili mil izraz, bi lahko rekli, da ima Golobova vlada izredno mačehovski odnos tako do Slovenije, kot slovenske kulturne dediščine. Kar je pri tem najbolj žalostno je, da na drugi strani v zvezde kuje vse kaj je povezano z nekdanjo SFRJ in dela vse za promocijo tega zločinskega sistema. Nič drugače se ne obnaša kadar gre za uporabo slovenskega jezika.

Poslanec SDS Andrej Hoivik je na odboru državnega zbora izpostavil, da je Golobova vlada bistveno znižala postavko za razvoj in promocijo slovenskega jezika. Če je bilo za to postavko v letu 2023 na voljo še 1,5 milijona evrov, je vlada letov za to namenila le 260 tisoč evrov. Omenjeni poslanec SDS je izpostavil, da s tem vlada kaže odnos do maternega jezika.

Na eni strani namreč zmanjšuje sredstva namenjena slovenskemu jeziku, na drugi strani pa dajejo pomen drugim jezikom. Višek prezira pa kaže, da so pred sejo vložili še amandma s katerim koalicija želi, da bi se v srednjih in osnovnih šolah omogočalo dodaten pouk, poukov nekdanje SFRJ.

Vir: X