Bo panika pri Marjanu Šarcu in Alenki Bratušek iz dneva v dan vse večja? Levi politični pol naj bi pripravljal koalicijo, ki stranki omenjenih voditeljev potiska na stranski tir

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Nova24TV danes poroča, da se Robert Golob, Igor Zorčič s stranko LIDE, DeSUS in Jure Leben s stranko Z.Dej pogovarjajo v smeri skupne liste na prihajajočih državnozborskih volitvah. To pomeni, da prihajata stranki LMŠ in SAB vse bolj v drugi plan na levi politični opciji, kar bi lahko pomenilo njun izpad iz državnega zbora.

Kljub temu da so stranke SD, LMŠ, SAB in Levica podpisale sporazum o povolilnem sodelovanju, vse kaže, da imajo določeni posamezniki na levem političnem polu drugačne načrte. Tako so pričeli z aktivnostmi, ki bi naj pripeljale do nastajanja novi zavezništev pred volitvami, ki pa bi pripeljale do tega, da se nekatere stranke iz KUL-a sploh ne bi uvrstile v parlament.

Kot vse kaže se stare zgodbe na levem političnem polu ponavljajo, ko prihajajoče nove stranke ali zavezništva pobirajo glasove ostalim strankam na levici, ki so nastale pred tem, kot novi obrazi. Tako bi po Zares, Pozitivni Sloveniji in SMC pod vodstvom Mira Cerarja, ta usoda sedaj doletela LMŠ z Marjanom Šarcem in SAB z Alenko Bratušek.

Tako bi se naj sedaj v koalicijo povezali Robert Golob, LIDE Igorja Zorčiča, DeSUS in Z.Dej Jureta Lebena, ki bi pobrali glasove levemu političnemu polu, kar bi kot kažejo zadnje raziskave najbolj občutili stranka LMŠ in SAB, ki ne bi prestopili praga državnega zbora.

Vir: Nova24TV