Bodo v Levici svojemu kolegu Mateju T. Vatovcu tudi nacionalizirali nepremičnine? Težko jih bo namreč posesal v 15 minutah

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Nova24TV poroča, da poročilo KPK o premoženjskem stanju poslancev razkriva, da si je v zadnjem obdobju največ premoženja pridobil poslanec “socialno usmerjene” Levice Matej T. Vatovec. Eno od njegovih stanovanj ima skoraj 100 kvadratnih metrov, kar bi težko posesal v 15 minutah in zato bi se lahko znašel v “nemilosti” svojega kolega Mihe Kordiša. Spomnimo namreč, da je pred časom Kordiš izjavil: “Kdor ima stanovanje tako veliko, da ga ne more posesat v 15-ih minutah, mu ga je treba nacionalizirat.”

Vir: KPK

V primeru poslancev gre za nadzor in spremljanje premoženja, ki po besedah KPK krepi transparentnost v procesih in postopkih izvrševanja javne oblasti, pri opravljanju javnih funkcij. Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije tako določa širok krog zavezancev za nadzor premoženjskega stanja. med te zavezance spadajo tudi poslanci. Nova24TV poroča, da so na POP TV predstavili zadnje podatke o premoženjskem stanju poslancev, pri čemer so posebej izpostavili vodjo poslanske skupine Levica Mateja T. Vatovca.

Vatovec naj bi po nekaterih podatkih v zadnjem času namreč najbolj povečal premoženje. Tako naj bi pridobil eno zemljiško parcelo v izmeri 297 kvadratnih metrov in dveh stanovanj v izmeri 97 ter 33,8 kvadratnih metrov.

Ker gre pri enem od stanovanj za skoraj 100 kvadratnih metrov ga bo poslanec Vatovec težko posesal v 15 minutah. Kot pa je znano je pred časom njegov poslanski kolega Miha Kordiš povedal, da bi bilo potrebno vse nepremičnine, ki jih ni mogoče posesati v tem času nacionalizirati. Bi tudi svojemu kolegu nacionaliziral nepremičnino? Ali za njih veljajo druga pravila?

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV