Boštjan M. Turk z vprašanjem vladi in Levici: “Ali so stanovanja Mateja T. Vatovca tudi javna dobrina”

Boštjan M. Turk. (Foto: Zajem zaslona Twitter)

Številko Levice 30.000 stanovanj do leta 2030, so že pred volitvami mnogi ocenjevali za utopijo in prazno obljubo omenjene stranke. Z novim ministrom Simonom Maljevcem se ta opozorila kažejo še kako pravilna in gre za projekte, ki jim tako ta vlada kot Levica verjetno ne bo kos.

Kljub vse bolj očitnim praznim obljubam danih s strani stranke Levica, vodja poslanske skupine Levica Matej T. Vatovec, ljudi še vedno želi prepričati, kako bodo poskrbeli za državna stanovanja. Glede na določene izjave samega ministra Maljevca in na drugi strani Mateja T. Vatovca prihajajo v stranki Levica sami do protislovij.

Če je minister sedaj zavzel stališče, da bi lahko do konca mandata dobili 5.000 stanovanj (2026) in vsako leto dodatnih 3.000, pridemo do izračuna 17.000 tisoč stanovanj. Pred volitvami so v stranki Levica do leta 2030 obljubljali 30.000 stanovanj, kolikor naj bi jih primanjkovalo. S sedanjo matematiko bi jih pridobili pol manj, hkrati pa Matej T. Vatovec navaja, da gre za javno dobrino za katero bi morala poskrbeti država.

Mnogi se ob takšnih izjavah sprašujejo, zakaj so sploh šli v nakup nepremičnin z lastnimi sredstvi, če bi zato morala poskrbeti država. Glede na nepremoženjsko premoženje poslanca Levice Vatovca Boštjan M. Turk tudi sprašuje: “A so privatna stanovanja g. Vatovca tudi javna dobrina?”

Vir: Twitter