Božidar Novak predstavnikom Inštituta 8. marec: “Ite delat! Pri 33 sem že 12 let bil direktor svoje firme”

Inštitut 8. marec. (Foto: Twitter /Inštitut 8. marec)

Ekonomist dr. Matej Lahovnik je že ob napovedi, da bo vlada Roberta Goloba zvišala obdavčitev plač za 1 % z izgovorom, dodatnih sredstev za gradnjo državnih stanovanj izrazil določen dvom o takšni odločitvi. Že takrat je napovedal, da bo s tem država priskrbela stanovanja ljubljanski eliti oziroma privilegiranim državljanom.

Golobovo napoved so seveda nemudoma “zagrabili” v Inštitutu 8. marec, kjer so pričeli opozarjati kako njihova generacija nima možnosti za ustvarjanje lastnega doma. Vzroke vidijo v nestalnih zaposlitvah in težavah na trgu dela, kar jim po njihovem onemogoča pridobitev lastnih stanovanj in so “obsojeni” na podnajemne in najemne pogodbe. za stanovanja.

“Ite delat! Pri 33 sem že 12 let bil direktor svoje firme. In lastnik svoje hiše, ki sem jo kupil na kredit. No, vmes sem tudi doštudiral in odslužil vojsko. Služil kot predsednik študentov, v Beogradu obsojen zaradi Katedre.” S temi besedami je Božidar Novak članom Inštituta 8. marec pojasnil kako je potrebno ravnati, da se lahko pride do takšnega imetja.

Vir: Twitter