Branko Grims: “Delavcem ste najprej znižali plače, dodali nove davke, za nagrado pa jim uvedli štemplanje in nadzor”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Andrej Hoivik)

Poslanci so na predlog SDS obravnavali predlog sprememb zakona, ki ga je sprejela vlada in za vse zaposlene uvaja obvezno štemplanje. V največji opozicijski stranki koaliciji in vladi predlagajo, da se črtajo vsi členi spornega zakona in se odpravi obvezno štemplanje. Kot je znano je sam član vlade, minister Matjaž Han trenutno ureditev in predlog zakona, ki ga je predlagal Luka Mesec označil za neživljenjskega.

https://x.com/PS_SDS/status/1732758010299056286?s=20

V svojem nastopu je poslanec SDS Branko Grims opozoril, da trenutna koalicija delavce dela revne, hkrati pa delodajalcem obešajo nepotrebne stvari ter jim povzročajo dodatne stroške. Takšni predlogi oziroma zakoni pa gospodarstvo v Sloveniji postavljajo v položaj nekonkurenčnosti, kar posledično občutijo zaposleni.

“Vi ste v resnici delavcem, zaposlenim najprej znižali plače, potem ste jim obesili na to še nove davke, ob tem imate še inflacijo, ki je skoraj rekordna v Evropi, da ste jih še tam osiromašili in nato ste jim rekli “Izvolite štempljanje, zdaj vam bomo dali pa še več nadzora”, je v razpravi opozoril Branko Grims. Poslanec opozarja, da je vlada s tem delodajalcu naložila dodatne stroške ter preprečila, da bi morda lahko zaposlenim namenili večje dohodke. Po mnenju Grimsa dela trenutna koalicija po vzoru socializma in to je, da vse ljudi naredijo siromašne.

Vir: X