V oddaji Tema dneva na Nova24TV je poslanec SDS mag. Branko Grims opozoril, da je prvi korak dogovor, kaj sovražni govor je, brez tega bi namreč bilo finančno kaznovanje poslancev problematično, celo neizvedljivo. “Za levičarje je resnica najhujši sovražni govor, oni ponorijo, ko zaslišijo resnico.  Začnejo se norčevati, zasramovati, počnejo vse tisto, kar potem pripisujejo drugim. Levičar ko sliši resnico, se zgrozi, ker ko se sooči z argumenti, mu jih zmanjka. Takrat začnejo vpiti nacist, fašist, sovražni govor in ne vem, kaj še vse,” tako je opisal dogajanje, tudi v Državnem zboru RS.

Glede stopnjevanja sovražnosti zahtevajo poslanci strank NSi, SDS, SNS, SMC ter narodne skupnosti nujno sejo DZ za notranje zadeve in pravosodje glede stopnjevanja sovražnosti. Glede medijskega pogroma nad ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezom Ciglerjem Kraljem zaradi dodelitve evropskih sredstev Zavodu Iskreni je že predsednik NSi trdil, da se kristjane v Sloveniji preganja.

Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSi je dejal, da noče biti politično razsodišče, vendar je njihova naloga, da budno spremljajo dogajanje v družbi ter da se na sovražne pojave pravočasno odzovejo. Poudaril je, da si želi, da bi iz izrazoslovja parlamentarcev izginile besede kot so kriminalci na oblasti, fašisti, golazen in podobno. Tudi na izkazovanje sovraštva v javnosti z nacističnim kljukastim križem, kar se je začelo že na protivladnih protestih je opozoril. Po besedah SDS se je sovražni govor začel z naslovnicami Mladine, ki jih niso nikoli obsodili organi pregona kot tudi ne ustvarjalci javnega mnenja. Alenka Jeraj, poslanka SDS je opozorila, da v SDS že vrsto let prejemajo žalitve in grožnje, zlasti predsednik Janez Janša.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV