Celje bogatejše za 9000 mačeh, na Polulah vas bo iz njih pričakal tudi napis Celje

Foto: MOC

Mestni park v Celju je v teh dneh odet v čudovite jesenske barve in je še bolj mikaven za obiskovalce kot sicer, saj kar kliče po sprehodu v tej živopisni krajini. K privlačni podobi mestnega parka so ob darovih narave v tem letnem času prispevali tudi delavci javnega podjetja Zelenice, ki v parku opravljajo redna ureditvena dela, poskrbeli pa so tudi za nove cvetlične zasaditve.

Foto: MOC

Mestni park je zelo lepo pokošen in kot je povedal Jure Cvetko, vodja programa urejanja zelenih površin v javnem podjetju Zelenice, so letos park pokosili že dvanajstkrat, uredili pa so tudi živo mejo ob Partizanski cesti.

»V javnem podjetju Zelenice se trudimo, da sta mestni park in mesto v celoti skozi vse leto lepo urejena. Za jesensko zasaditev smo posadili 9000 mačeh na gredah po vsem Celju v raznovrstnih barvah, zasadili smo mačehe na krožišča in iz njih na Polulah ustvarili napis »Celje«. V žogi, ki je pred občino nameščena že nekaj časa, je približno 2200 mačeh,« je še povedal Jure Cvetko in dodal, da v Zelenicah trenutno urejajo tudi pokopališča in spominska mesta ob prihajajočih komemoracijah.

Vir: MOC