Celje še bolj prijazno za uporabnike električnih vozil

Foto: MOC

V samem središču mesta Celje, natančneje v območju Zagati so pred kratkim namestili polnilno postajo s pomočjo katere je mogoče sočasno polnjenje dveh električnih avtomobilov. Mestna občina Celje je poskrbela za gradbena dela, ki so bila potrebna za napeljavo električne energije. Petrol Ljubljana d.d. s katerim sodeluje občina v projektu pa je upravljalec in skrbnik polnilnice. Omenjena polnilnica je skupaj z ostalimi polnilnicami, ki so bile v občini nameščene v letošnjem letu povezana s Petrolovim nadzornim centrom, v katerem skrbijo za njihovo brezhibno delovanje.

Letos januarja so pričele delovati tri polnilne postaje, ki stojijo na parkirišču Spodnji grad, avgusta pa še dve polnilni postaji na parkirišču ob Vrunčevi cesti. Za vseh šest polnilnih postaj, ki so pričele delovati v letošnjem letu v Celju, bo občina prejela do 18.000 evrov nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada.

Vsaka polnilnica premore dve vtičnici tipa 2 z nazivno močjo do 22 kW AC in tako omogoča polnjenje dveh avtomobilov. Za polnjenje vozniki potrebujejo svoj priključni kabel s katerim lahko izvedejo priklop na polnilno postajo. Kajti kabel mora biti skladen z njihovim vozilom, hkrati pa mora omogočiti priklop na vtičnico tipa 2. Sicer je to standarden kabel za priklop na javne polnilnice. Na vseh postajah je polnjenje trenutno brezplačno.

 

M.I.