Člani stranke SD, ki se zavzemajo za neodvisnost novinarjev, ne nehajo s pritiski na novinarje RTV Slovenija! Tokratni Utrip Igorja Pirkoviča zbodel Aurelia Juria

Foto: Zajem zaslona (YouTube in Nova24TV)

Dogodki vse bolj kažejo, da se stranka SD samo teoretično zavzema za svobodo novinarskega dela. Kot kaže si svobodno novinarstvo predstavljajo samo do tam, ko se poroča po njihovih željah, ko se ta meja prestopi je za diskreditacijo posameznih novinarjev dovoljeno vse.

Po tem, ko sta po oddaji Utrip odkrito napadla odgovorno urednico Jadranko Rebernik in Jožeta Možino, člana stranke SD Tanja Fajon in Marko Kopriv, si je tokratni pritisk “zaslužil” Igor Pirkovič.

Omenjeni novinar RTV Slovenije je včeraj pripravil oddajo Utrip, v kateri je kot dejanski žrtvi sistem omenil Angelo Vode in Jožeta Pučnika, za kar si je “prislužil” protestno pismo člana SD Aurelia Jurija, ki ga je naslovil na Jadranko Rebernik, Valentina Areha in varuha gledalčevih pravic. Pirkovič se je ob tem pošalil “Aktivirali so se.” Hkrati je vse pozval naj se aktivirajo tudi sami.

Med tem, ko je minuli teden oddajo Utrip pripravila Mojca Šetinc Pašek in jo uporabila kot odkrit napad na predsednika vlade Janeza Janše, ni nihče opravljal pritiska na njeno delo. Sedaj, ko je Igor Pirkovič nekdanjemu sistemu in privržencem le-tega ponovno nastavil ogledalo pa se nanj zopet izvaja pritisk in se onemogoča neodvisno novinarstvo.

Vir: Twitter