Človek, ki mu mora predsednik vlade povedati osnovno dejstvo, da je ves čas minister, v Sloveniji vodi tako pomemben resor kot je ministrstvo za zdravje?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

Stavek, ki bo kot kaže kmalu postal sinonim za vse neprimerne reakcije v slovenski družbi, “Čustva so me malo zanesla”, naj bi bil opravičilo ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana za neprimerno obnašanje do predsednika Fidesa. Pri tem je še bolj zanimivo, da je po izjavi ministra sodeč šele po objasnitvi predsednika vlade spoznal, da je ves čas minister in ne more govoriti kot zdravnik z zdravnikom.

Po neprimerni komunikaciji so na nek način tudi na RTV Slovenija skušali ministra za zdravje vzeti v bran. Ta je za Odmeve povedal, da je predsednika Fides-a poklical iz zasebnega telefona, zato je mislil, da govori kot zdravnik. Šele, ko mu naj bi predsednik vlade obrazložil, da je ves čas minister je spoznal, da ni storil prav.

“Predsednik vlade mi je razložil, da sem ves čas minister …” Je ta možak opravilno sploh sposoben?”,  je takšno sprenevedanje ministra ocenil Edvard Kadič.

V oddaji je minister še enkrat poudaril, da ministrstvo razpolaga z vsemi zaslužki zdravnikov in medicinskega osebja. Po njegovih besedah si sicer tega ne želijo razkriti, vendar pogovor pelje v smeri razumevanja, da bi lahko v primeru “nespoštovanja” oziroma podpisa dogovora z vlado to razkrili.

Vir: Twitter