Dobro delo vlade in šolskega ministrstva se kaže tudi v izboljšanju razmer za šolske in vrtčevske otroke v Savinjski regiji

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Dobro delo vlade pod vodstvom Janeza Janše se kaže tudi na področju vzgoje in izobraževanja, tako na državni kot na lokalni ravni. Kot kažejo javnomnenjske raziskave, večina Slovenk in Slovencev trenutno vlado in s tem tudi Ministrstvo za šolstvo, izobraževanje, znanost in šport pod vodstvom dr. Simone Kustec prepoznava kot tisto, ki je doslej od vseh vlad največ naredila na področju vzgoje in izobraževanja.

Da vlada in ministrstvo res delujeta dobro na področju vzgoje in izobraževanja, lahko občutijo tudi otroci in njihovi starši v naši regiji. Od aktualnih pridobitev na področju vzgoje in izobraževanja tako poudarimo, da je v tem mesecu novo telovadnico dobila POŠ Zibika, kjer bo imelo 35 učencev in 19 vrtčevskih otrok bistveno boljše pogoje za izvajanje pouka športne vzgoje. Z novo telovadnico so veliko pridobili tudi krajani, saj bo ta namenjena tudi rekreativni uporabi.

O novi telovadnici pri POŠ Zibika smo že poročali, članek je dosegljiv na tej povezavi.

Prav tako je ministrstvo poskrbelo za novo igrišče na Svetem Štefanu, kjer so obnovili asfaltno površino in tako izboljšali pogoje za igro malega nogometa in rokometa. Ob tem povejmo, da je bila obnova opravljena v samo 14. dnevih.

Tudi o tem smo poročali, članek je dosegljiv na tej povezavi.

Učinkovitega dela vlade in ministrstva pa se bodo vsekakor najbolj razveselili na Kalobju, kjer se že dlje časa soočajo z neprimernimi razmerami v stavbi POŠ Kalobje in vrtca. Po potresu, ki je prizadel sosednjo Hrvaško, se je pokazalo, da mora izgradnja nove šole in vrtca postati prioriteta, saj je stavba postala nevarna za uporabo. O stanju na Kalobju se je prepričala tudi sama ministrica ob delovnem obisku vlade v Savinjski regiji v mesecu septembru in takrat zagotovila, da bo ministrstvo poskrbelo, da bodo na Kalobju dobili varen šolski in vrtčevski prostor. Celoten članek o obisku ministrice na Kalobju lahko preberete na tej povezavi.

Vso to delo se vsekakor odraža tudi na rezultatih javnomnenjskih raziskavah o zadovoljstvu Slovenk in Slovencev z delom vlade. Eno takšnih je izvedla agencije Parsifal, ki je pokazala, da vlada pod vodstvom SDS naredi največ za enakomeren razvoj Slovenije ter za vlaganje v zdravstvo, šolstvo, oskrbo starejših in infrastrukturo.

Raziskava vam je dostopna na tej povezavi.

Uredništvo