Dr. Aleš Štrancar za Družino: “30 urni delovnik predlagajo ljudje, ki so pred leti zboleli za akutnim lenitisom”

Podjetnik dr. Aleš Štrancar. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Albin Vrabič)

Uspešni primorski podjetnik dr. Aleš Štrancar je pred dnevi na medije naslovil odprto pismo, v katerem jih opozarja, da so se odrekli svoji veji oblasti. V pismu medijem še očita, da slabo vplivajo na mlade generacije, ker velikokrat poročajo kako se, da na lahek način živeti – brez dela. Ob tem jih je še spomnil, če slučajno vedo, da je vlada za rešitev elektrogospodarstva najela 1,5 milijarde evrov kredita.

V Družini so ob tem želeli pridobiti pogled dr. Štrancarja na razpad zdravstvenega sistema, ki se nam dogaja ter zamisel o 30 urnem delovnem tednu. Po mnenju primorskega podjetnika se nam v zdravstvu dogaja divja privatizacija in to ravno s strani tistih, ki najbolj vpijejo, da moramo urediti javno zdravstvo. Prepričan je še, da je za takšno postopanje najprej narediti popolni kaos in kasneje kolaps.

Da dejansko država dela s “figo v žepu” kaže tudi to, da vsi, ki so na vodilnih položajih v javnem zdravstvu, delajo še v zasebnih ambulantah. V kolikor bi država res želela zagotovitvi javno zdravstvo bi morala po besedah dr. Štrancarja takšno prakso popolnoma izkoreniniti.

Za Družino je veliko kritik izrekel tudi na račun morebitne uvedbe 30 urnega delovnika. Kot gospodarstvenik opozarja, da bi to nenazadnje pomenilo tudi 30 odstotno zmanjšanje števila zdravnikov in medicinskega osebja čez noč. “Ta predlog pa je tako nor, da si komentarja ne zasluži. Se vidi, da je zrasel na zelniku ljudi, ki so že pred leti zboleli za akutnim lenitisom. Zdravijo pa ga s preveliko dozo opojnih substanc,”  je še kritičen dr. Aleš Štrancar. Celoten prispevek v Družini vam je dostopen tukaj.

Vir: Družina