Edvard Kadič ob zadnji napovedi Goloba o nadzoru marž: “Želeli ste Jugoslavijo, sedaj jo imate”

Politični analitik Edvard Kadič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Predvsem pri gospodarstvenikih je v preteklem tednu odmevala izjava premierja Roberta Goloba, da bo vlada pričela nadzirati marže podjetij. Takšno odločitev vlade je v svojem zadnjem razmišljanju komentirat politični analitik Edvard Kadič, katerega končno sporočilo bi lahko dejansko bilo “Želeli ste Jugoslavijo, sedaj jo imate.”

Kadič v svojem razmišljanju piše, da v kolikor bo država oziroma uradniki še lahko kmete prisilili, da jim sporočajo svoje nabavne in prodajne cene, bo to veliko težje doseči pri večjih trgovcih. “Če je povprečni zaslužek trgovca 50%, lahko polovico celotnega asortimana trgovec deli tudi zastonj, če je drugo polovico asortimana hkrati sorazmerno podražil. Povprečni zaslužek je še vedno enak. Ni težko razumeti, kajne?” S temi besedami je kot se je izrazil Kadič mladeničem na uradniških položajih prepojenim z marksističnimi načeli pojasnil delovanje ekonomije na enostaven način.

“Tudi mene moti visoka cena kruha, mleka, pice, stanovanj itd. Ob tem pa me še bolj moti, da prav nihče ne uspe povezati dragega življenja v prestolnici Slovenije tudi s 15-letno vladavino enega in istega župana,” je zapisal Edvard Kadič. V nadaljevanju poudarja, da gre v tem primeru za župana, ki je sposoben financirati marsikatero zadevo, ki lahko vpliva na izid volitev.

Celotno razmišljanje Edvarda Kadiča si preberite na tej povezavi.

Avtor: Edvard Kadič

Vir: Portal24.si