Edvard Kadič s pomočjo umetne inteligence do spoznanja: Neumni voditelji nimajo sposobnosti razumeti zapletenih izzivov in nimajo vizije za prihodnost naroda

Edvard Kadič. (Foto: Nova24TV)

Politični analitik in strokovnjak za komunikacijo Edvard Kadič se je v tokratni kolumni dotaknil menja umetne inteligenca o neumnih ljudeh, ki vodijo državo. Kot je pojasnil Kadič se je tokrat zaradi narave dela odločil, da umetni inteligenci naroči članek o neumnih ljudeh, ki vodijo državo.

“Upravljanje naroda ima ključno vlogo pri oblikovanju njegove usmeritve in zagotavljanju blaginje državljanov. Ko pa posamezniki brez inteligence, usposobljenosti in modrosti prevzamejo položaje moči, so lahko posledice grozljive,” je v uvodu politični analitik Kadič dobil odgovor umetne inteligence.

Še zanimivejše je nadaljevanje pojasnjevanja omenjene tematike s strani umetne inteligence: “Neumni voditelji pogosto nimajo sposobnosti, da bi razumeli zapletene izzive in razvili skladno vizijo za prihodnost naroda. Lahko dajejo prednost kratkoročnim dobičkom pred dolgoročno vzdržnostjo, pri čemer ne obravnavajo perečih vprašanj, kot so podnebne spremembe, gospodarska neenakost ali reforma zdravstvenega varstva.”

Celotni zapis si lahko preberete na tej povezavi.

Vir: Portal24.si