Epidemiološka slika se izboljšuje, zato vlada danes odloča o sproščanju ukrepov

(foto: Demokracija)

Ljubljana, 11. februar 2021 – Danes bo vlada nadaljevala obravnavo sprememb odlokov, s katerimi bi naj po nekaterih napovedih sprostila nekatere omejitvene ukrepe, sprejete zaradi epidemije covid-19. Vlada bi lahko glede na epidemiološko sliko sprejela ukrepe predvidene za oranžno fazo. Dobo pa novi ukrepi predstavljeni predvidoma na popoldanski novinarski konferenci.

Včeraj je bilo po podatkih Sledilnika za covid-19 opravljenih 26.270 testov, okužba je bila potrjena pri 992 PCR testih in 393 hitrih testih. Po včerajšnjih testiranjih je bilo sedem dnevno povprečje 850,4 okužbe, hospitaliziranih je bilo včeraj 828 oseb, intenzivno nego je potrebovalo 157 bolnikov. Za posledicami covid-19 je včeraj umrlo 10 oseb.

Vladni načrt predvideva, da bi se v oranžni fazi v šole vrnili vsi razredi v osnovnih šolah in zaključni letniki v srednjih šolah. Na fakultetah bi se lahko izvajali izpiti in seminarje za do 10 oseb. Po načrtu bi se lahko odprle nekatere dodatne servisne dejavnosti in trgovine. Morda bo vlada sprejela tudi, da se bo lahko zbiralo do 10 oseb ter odpravila prepoved prehajanja med občinami.

Vir: Nova24TV