Evroposlanka Romana Tomc: “Gospodarska katastrofa je pred vrati. Sledi socialna. Bolj kot bo Vlada trdna in učinkovita, bolje je bomo odnesli.”

Romana Tomc (Foto: Facebook)

Evropska poslanka Romana Tomc se je odzvala na rovarjenje opozicijskih levičarjih in raznih priveskov na državnih jaslih – nevladnih organizacij, ki so vse od nastopa aktualne vlade Janeza Janše izredno glasne. Vendar pa že omenjene politike ne skrbi za dobro vseh državljanov, saj v tem trenutku potrebujemo močno vlado, da lahko prebrodimo hudo gospodarsko krizo, ki se nam obeta. Razne interpelacije, nastavljeni incidenti, politkolesarjenje ob petkih in vsi ostali poskusi rušenja legitimne oblasti pa aktualno koalicijo zgolj slabijo. Opozicije in nevladnikov namreč ne skrbi dobro vseh Slovencev, marveč jih boli predvsem izguba finančnih sredstev, ki so jih doslej neovirano prejemali in katerih tokove je Janševa vlada že prekinila ali pa jih še namerava prekiniti. V tej luči lahko razumemo tudi vse tiste ekološke aktiviste, ki domnevno nasprotujejo trenutni koaliciji zaradi “neekoloških” ravnanj vlade, v resnici pa jih zgolj boli izguba vseh tistih cekinov.

“Nekaj realnosti ob včerajšnji interpelaciji, nastavljenih incidentih, petkovih kolesarskih podvigih in ostalih poskusih rušenja vlade. Gospodarska katastrofa je pred vrati. Sledi socialna. Bolj kot bo @vladaRS trdna in učinkovita, bolje je bomo odnesli,” je dejala evropska poslanka Romana Tomc ob vseh opozicijskih poskusih rušenja aktualne Janševe vlade. Pripadniki opozicije in razni aktivisti iz nevladnih organizacij so očitno dovolj dobro preskrbljeni, da se ne bojijo za to, da bi jih preteča gospodarska kriza udarila po denarnicah. So pa, kot se zdi v strahu za že ustaljen dotok finančnih sredstev, kar želi storiti prav trenutna vlada, ki je s svojimi načrti močno razburila razne ekološke organizacije, ki navidezno protestirajo proti “spornim” ravnanjem vlade, v resnici pa gre zgolj za bolečino ob izgubi velikih finančnih sredstev.

Gospodarstva posameznih evropskih držav so v prvem četrtletju leta 2020 doživela mnogo hitrejše krčenje od pričakovanj. Pandemija je praktično zamrznila kakršnokoli poslovanje. BDP celotnega evrskega območja je upadel za 3,8 odstotka. Gre za največji padec vse od leta 1995 in mnogo hujši padec od katerekoli gospodarske krize v zgodovini.

Avtorica Mateja Horvat, več lahko preberete tukaj.