Igor Pirkovič je ob imenovanju Valentina Areha za v. d. direktorja RTV prepričan, da gre za človeka, ki bo pripeljal dobre prakse iz tujine

Foto: Facebook

Na imenovanje Valentina Areha na mesto vršilca dolžnosti direktorja RTV Slovenija se je odzval tudi Igor Pirkovič. Po njegovih besedah gre za velikega profesionalca, ki zasleduje poklicna načela. Pirkovič je v odzivu še navedel, da je Valentin Areh izobražen, razgledan in človek, ki bo znal dobre prakse iz tujine vpeljati tudi na RTV Slovenija.

Programski svet RTV SLovenija je včeraj namreč dal podporo predlogu generalnega direktorja Andreja Grah Whatmoughta, ki je za v. d. direktorja predlagal dr. Valentina Areha, ki bo nasledil sredi avgusta razrešeno Natalijo Goršek. Generalni direktor RTV Slovenija je povedal, da se je za Valentina Areha odločil, ker gre za človeka z bogatimi izkušnjami, ki na nacionalni televiziji dela že več kot 10 let, pred tem pa je znanje nabiral tudi na komercialnih televizijah.

Valentin Areh je v predstavitvi programskemu svetu napovedal nemoteno delo in pripravo programsko-produkcijskega načrta (PPN) za prihodnje leto. Pri svojem delu bo zasledoval cilj vzpostavitve stikov z najuglednejšimi evropskimi javnimi televizijami – BBC, ZDR in ORF, da bi lahko pridobil njihove bogate izkušnje, ki bi jih lahko vpeljal na RTV Slovenija. Areh je izpostavil tudi neenakomerno obremenitev zaposlenih, zato je potrebno vsem zaposlenim tudi prisluhniti.

Celoten članek dostopen tukaj.

Vir: Demokracija