Igor Pirkovič: “Ni tak problem, da je bil Necenzurirano izrazito enostranski, problem je, da se je RTV sklicevala nanj in širila njegov vpliv. Brez tega bi bil obroben medij”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Kot je za kolumno na Siol.net povedal ekonomist dr. Janez Šušteršič je bilo dejansko okoli dogajanja vezanega na Necenzurirano povedano že vse in še več. Vendar kljub vsemu je dejansko kot kaže ravno novinar Igor Pirkovič povedal bistvo vsega, kar se je okoli omenjenega medija dogajalo in zakaj je vse to lahko zaskrbljujoče.

“Ni tak problem, da je bil Necenzurirano izrazito enostranski (pristranski). Problem je, da se je RTV nanj pogosto sklicevala in s tem širila njegov vpliv. Brez RTV bi Necenzurirano ostal obroben medij z omejenim dosegom,” je ob vsem dogajanju okoli Necenzuriranega povedal novinar RTV Slovenija Igor Pirkovič.

Da so poteze okoli omenjenega portala moralno zelo sporne so dejansko opozorili tudi novinarji, ki so levim medijem večinsko izredno naklonjeni in so po navadi kritični samo takrat, ko gre za bolj desno usmerjene medije. Tako je dejanje okoli portala Necenzurirano in njihovih “političnih” prestopov zmotilo tudi Petro Lesjak Tušek, predsednico Društva novinarjev Slovenije in novinarko Večera.

Vir: Twitter