Izjava dneva: “Da se ne pozabi kako je potekala “depolitizacija” in “osvoboditev” RTV Slovenija ter kdo so bili akterji tega procesa”

Foto: Zajem zaslona X

Splet je preplavil dobro leto in pol star posnetek, ki razkriva kako si vladni nevladniki in Golobova vlada predstavlja neodvisno RTV Slovenija. Eden najbolj glasnih aktivistov na RTV Slovenija je bil tudi Dejan Ladika, ki je v času vlade Janeza Janše “vpil” kako je zaposlenim onemogočeno neodvisno delovanje.

Po prihodu Golobove vlade, so te mantre postale pozabljene in politični aktivisti so hitro lahko pričeli delovati neodvisno. Poprej omenjeni posnetek namreč razkriva, da je vladala in še vlada prava sinergija med političnimi aktivisti na RTV Slovenija in samooklicano nevladno organizacijo Inštitut 8. marec.

Kot izhaja iz posnetka so se namreč novembra 2022 veselo objemali in jokali predstavniki RTV Slovenija in Inštituta 8. marec. V Glasu upokojencev so ob tem zapisali: “Da se ne pozabi kako je potekala “depolitizacija” in “osvoboditev” RTV Slovenija ter kdo so bili akterji tega procesa. Da smo upokojenci Drnovškov smrad kultura zanje”.

Vir: X