Za Nova24TV je od 21. decembra do 23.decembra javnomnenjsko raziskavo opravilo podjetje Parsifal in le-ta je pokazala, da več kot polovica (56,2 odstotka) anketirancev meni, da je v času epidemije covida-19 neprimerno vložiti nezaupnico vladi. Anketa pa je tudi pokazala, da velika večina (73,2 odstotka) predsednika DeSUS Karla Erjavca ne vidi v vlogi predsednika vlade.

V decembru je, vsaj na videz, na slovenskem političnem parketu vladala napeta situacija. Koalicija Kul je bila mnenja, da je potrebno še letos vložiti vladi konstruktivno nezaupnico, pomanjkanje glasov jim je to namero preprečilo. Težave imajo tudi s kandidati za mandatarja. Jože P.Damijan se v tej vlogi ni najbolje odrezal, zato je na pomoč prihitel Karl Erjavec, s ponovnim prevzemom vodsvene funkcije v DeSUS. Tako je DeSUS odšla iz vladne koalicije, minister za zdravje Tomaž Gantar je nato sredi epidemije odstopil s svojega položaja.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: [Javnomnenjska anketa] Čas epidemije ni primeren za vložitev nezaupnice: Ogromna večina Karla Erjavca ne vidi v vlogi predsednika vlade!