Je ogled največjega pogorišča v Sloveniji zabava za Tanjo Fajon?

Foto: Twitter (Bojan Požar)

Popoldne je družbena omrežja preplavila fotografija ministrice Tanje Fajon v helikopterju, kjer izkazuje izredno navdušenje. Pri tem ne bi bilo nič nenavadnega, če pri tem ne bi šlo za ogled največje tragedije oziroma požara v zgodovini Slovenije.

Medtem, ko se gasilci že ves teden borijo z ognjenimi zublji in tvegajo svoja življenja, kot razkriva slika ta dogodek skoraj, da ne navdušuje zunanjo ministrico Tanjo Fajon. “Ko se naveličaš naslikavanj s telefoni, pisarnami in Scholzi, greš na Kras in helikopterje,” je bil do ministričinega obnašanja kritičen politični analitik Miran Videtič. Novinar Bojan Požar je ob sliki ministrice zapisal: “Ko se Tanja Fajon pride fotografirat na Kras”.

Kot poroča Nova24TV naj bi bil po besedah vodje intervencije Simona Vedranina požar pod nadzorom, odprtih naj bi bilo še nekaj žarišč. Ekipe tleča mesta odkrivajo tudi s helikopterji, ki imajo nameščene termokamere.

Poleg Fajonove so bili danes na Krasu prisotni predsednik republike Borut Pahor, predsednik vlade Robert Golob in minister za obrambo Marjan Šarec.

Vir: Nova24TV in Twitter