Je Švarc Pipanova zlorabila oblast in se postavila v vlogo generalnega državnega tožilca?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

V javnosti, so se pojavili namigi, da naj bi Dominika Švarc Pipan kot ministrica za pravosodje zlorabila oblast. Omenjena ministrica Golobove vlade je namreč proti uvedla disciplinski postopek proti direktorju Psihiatrične klinike v Ljubljani Bojanu Zalarju, zaradi izrečenih besed na novinarski konferenci.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1667483334996377601?s=20

Švarc Pipanova naj bi sicer postopek uvedla, ker bi po njeno morali izvedenci varovati ugled in verodostojnost izvedenstva. Na drugi strani pa se pojavljajo namigovanja, da gre za postopek proti nekomu oziroma njegovo discipliniranje, ker se z njim ne strinja. Bojan Zalar je namreč v času covida veljal za enega od tistih, ki so podpirali ukrepe vlade za zajezitev širjenja te bolezni.

Tomaž Štih je mnenja, da je s tem ministrica zlorabila oblast, to dejanje pa kaže, da je obula tudi prevelike čevlje, saj se namesto rezultati ukvarja s psihiatrično kliniko. “To je čista zloraba oblasti. In ne prva. Dominaka Š.P. je očitno obula prevelike čevlje, če namesto objektivnih rezultatov pri vodenju psihiatrične klinike, ki se jih da izmeriti in primerjati z drugimi inštitucijami, uporablja neke svoje #metoo neumnosti,” je zapisal Tomaž Štih.

Novinar Bojan požar pa je ob tem opozoril, da takšne poteze ministrice spominjajo na dejanja generalnega državnega tožilca, ne pa ministra.

Vir: Twitter