Kam se lahko s pomočjo sistema »KolesCe« odpravite varno na pot?

Foto: Celjski mladinski center

Zadnji dan letošnjega avgusta sta Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska in Celjski mladinski center izvedla dogodek poimenovan »S KolesCe-m na pot«. Organizatorji so prepričani, da bo ta enkratni dogodek imel dolgoročni vpliv. Z dogodkom so želeli predvsem ozavestiti lokalno skupnost o vseh ugodnostih, ki jih ponuja uporaba javnega sistema koles »KolesCe«. Na prireditvi so udeležence seznanili tudi s tem kaj Evropa na dnevni ravni počne zanje in se vsi ne zavedajo tega. Nenazadnje so na prireditvi želeli povezati občine, ki so uporabnice sistema KolesCe. Z udeleženci prireditve so tudi uspešno prekolesarili zastavljeno pot in poskrbeli za duševno in telesno hrano.

 

Foto: Celjski mladinski center

Da so lahko vsi udeleženci res začutili utrip sistema KolesCe so poskrbeli za tri različne trase. Prva je bila dolga 6 kilometrov in je vodila ob Savinjskem nabrežju na kateri so bili najštevilčnejši najmlajši s svojimi starši. Druga trasa je bila dolga 14 kilometrov in je vodila iz mestnega jedra proti Šmartinskemu jezeru, kjer so se udeleženci obrnili in pot nadaljevali mimo Nove vasi do Celjskega mladinskega centra. Najdaljša trasa je bila dolga 42 kilometrov in je udeležence peljala od Celja proti Žalcu, čez Košnico, do Laškega ter od tam do končnega cilja vseh treh tras. Organizatorji so bili navdušeni predvsem nad znanjem najmlajših udeležencev dogodka, ki so ga pokazali na različnih postojanka, ki so bile na poti in kjer so se seznanili z različnimi temami o Evropski uniji.

V Celjskem mladinskem Centru so prepričani, da tako uspešne predstavitve sistema uporabe KolesCa ne bi mogli pripraviti brez pomoči Mestne občine Celje, občin Laško in Žalec, družb Nomago in Nexbike, ki so na treh avtobusnih postajah tudi poučili vse uporabnike kako se najhitreje in najlažje registrirati za uporabo tega sistema.

M.I.