Kdo je poslanec Aleš Hojs o katerem poroča 24ur in zoper katerega naj bi Inštitut 8. marec vložil ovadbo?

Inštitut 8. marec. (Foto: Twitter /Inštitut 8. marec)

Nekdanji notranji minister Aleš Hojs je mnenja, da Inštitut 8. marec ne sme protestirati proti temu kar počne trenutna vlada, zato vlagajo tožbe proti sebi neljubim ljudem. Tožbo so vložili, ker so prepričani, da jih je Hojs z izjavo, da naj bi bili v omenjenem inštitutu krivi za pomanjkanje vode in s tem posledično krivi za požare na Krasu.

Sedaj so se odločili, da za to izjavo, zoper nekdanjega ministra vložijo tožbo. Pri vsem tem “pompu” okoli vložene tožbe je prišlo pri 24ur.com do izredno zanimivega lapsusa, saj so navedli, da naj bi bila tožba vložena zoper poslanca Aleša Hojsa.

Na takšno poročanje se je odzval tudi sam Aleš Hojs, ki je zapisal: “Po poročanju 24ur.com Inšitut 8.marec vložil tožbo zopet poslanca državnega zbora Aleša Hojsa. Ali je kak moj soimenjak poslanec ? Predvidevam, da je tožba taka, kot poročanje.”

Predstavitev vložene tožbe je postregla tudi z izredno zanimivim “naključjem” in to je, da je dobre pol ure po pričetku novinarske konference Inštituta 8. marec, na RTV že bila napisana novica. Na takšno “naključje” je opozoril tudi politolog Miro Haček: “Tiskovna konferenca ob 12h. Zgolj 39 minut po začetku tiskovke novica s slabimi 600 besedami že na RTV Slovenija. Je bil tekst napisan že vnaprej? Mimogrede, a ni del profesionalnega novinarstva tudi objava odziva druge strani?”

Vir: Twitter