Kje sta borki proti sovražnemu govoru Tanja Fajon in Nika Kovač, da obsodita dejanje vidne članice SD ter Inštituta 8. marec?

Foto: Zajem zaslona X / Ana T.K.

Tista Nika Kovač, ki je prva v Sloveniji, ki je dosegla, da naj bi bil napadalec katerega ni nihče videl in slišal obsojen zaradi nasilnega dejanja danes, ko njihova članica izvaja nasilje nad drugače mislečimi nemo molči. Temu molku se pridružuje tudi predsednica SD Tanja Fajon, ki sestavlja vlado, ki je Niko Kovač imenovala za vodjo Skupine proti sovražnemu govoru, njihova članica pa izraža nestrpnost do drugače mislečih.

Zgodba iz Pohoda za življenje nam lahko pokaže kako se v Sloveniji merila spreminjajo glede na to katero politično opcijo podpiraš. Že, ko je Sara Štiglic iz kabineta predsednice republike uničevala spomin na nerojene otroke, se je denimo Nika Kovač hudovala nad predsednico, ki je Štigličevo odslovila, hkrati pa ponovno drugim očitala kako so nestrpni. Ko je na sami prireditvi članica SD in Inštituta 8. marec kazala sredinec pa zopet ni bilo ne duha ne sluha o njenem odzivu.

Kamera Planeta TV je namreč zabeležila kako je Merima Sarajlija za pobudnico Pohoda za življenje kazala sredinec. Sama je sicer to poimenovala “umetniško izražanje”, hkrati pa udeležence pohoda obtožila, da so jo tepli z baloni. Kot so posnele kamere je med njo in organzatorko pohoda stopil udeleženec, ki se mu je zdelo takšno početje Sarajlije nedopustno. Poleg neokusnega dejanja, se sedaj Sarajlija še norčuje s tem, da gre za umetniško izražanje. Zelo dobro bi bilo, če bi se Fajonova in Kovačeva oglasili na to temo.

Vir: X