Po besedah Karla Erjavca pri odločitvi sveta SMC, da ne podpira njegove izvolitve za mandatarja, ne gre za vprašanje podpore mandatarju ampak za vprašanje podpore politiki aktualne vlade. Erjavec je zatrdil, da bodo v KUL konstruktivno nezaupnico zagotovo vložili, namreč računajo, da se jim bodo nekateri poslanci SMC pridružili.

V izjavi za TV Slovenija in POP TV je Erjavec ocenil, da se SMC ne odloča o tem kdo bo mandatar, ampak o tem kakšno politiko zagovarja.  Po sedmih urah razprave na svetu stranke je pričakoval, da se bodo vendarle izrekli o tem, ali podpirajo politiko, ki je “usmerjena v destrukcijo, denormalizacijo države”, ali pa se pridružijo političnim silam, ki “želijo normalno državo, v kateri se spoštuje ustavni red”.

Kljub vsemu Erjavec upa, da je v SMC, zlasti pri poslankah in poslancih dovolj “zrelosti”, da se zavedajo, kakšno odgovornost nosijo v tem trenutku. Erjavec je mnenja, da vlada, ki bi jo sestavljala koalicija KUL, bi po njegovi oceni zaključila mandat, medtem ko politika, ki jo ta trenutek vodi vodstvo SMC, po njegovih besedah vodi v predčasne volitve. Obenem Erjavec pričakuje, da se bodo v naslednjih dneh stvari “izkristalizirale”.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Erjavec kljub odločitvi sveta SMC vztraja pri napovedi konstruktivne nezaupnice