Ko pacient v celjski bolnišnici grozi s streljanjem, Inštitut 8.marec z nekaterimi poslanci zdravnike obtožuje pohlepa

Nika Kovač in Marko Bandelli. (Foto: Twitter Boris Vagaja)

Prav zagotovo je zdravniška stavka razlog za marikater slabo voljo med pacienti, kljub temu pa je potrebno jasno povedati, da zato ni opravičilo nasilje.  Bi pa vsekakor del odgovornosti za takšna ravnanja pripisali vladi, katera dejansko prezira stavkovne zahteve zdravnikov ter s stem poglablja agonijo pacientov. Pri tem pa jim močno podporo nudijo po njihovem nevladne organizacije in celo nekateri poslanci koalicije.

Ravno v času, ko so mediji poročali o nasilnem vedenju pacienta v celjski bolnišnici, so aktivisti, ki jamrajo kako je njihovo življenje težko zdravniško stavko označevali z napuhom. Tako so v Inštitutu 8. marec zdravnike obtožili, da delujejo nesolidarno, še več temu podpihovanju sovraštva do zdravnikov so se pridružili koalicijski poslanci.

Tako je denimo Mojca Šetinc Pašek stavko zdravnikov označila za pohlep in zahteve zdravnikov označila kot gonilo FIDES-a. Zanimivo, da ob stavkah učiteljev njihove zahteve ne vidi kot gonilo SVIZ-a, ki pa ga vodi njihov Branimir Štrukelj. Tudi Lena Grgurevič se ni mogla izogniti, da se ne bi obregnila ob zdravnike in njihove stavkovne zahteve. najbolj ironično pa je da ministrica iz njihovih vrst, ki je prisotna za resor zdravja ne sodeluje v pogajanjih.

Vir: X