Ko želi Slavko Bobovnik z aktivistično propagando prikriti katastrofalen padec gledanosti Odmevov, ko jih je vodil sam

Slavko Bobovnik. (Foto: Zajem zaslona / YouTube)

Pred dnevi je ponovno zoper svoje novinarske kolege “udaril” Slavko Bobovnik, ko je RTV Slovenija dala prednost Valentini Plaskan in Luki Svetini, pred Igorjem E. Bergantom. V odgovoru Slavku Bobovniku je Valentina Plaskan pojasnil, da je tudi, sam bil nekoč novinec, hkrati pa predstavila kako se je njegovo vodenje oddaje Milijonar znašla pod močno promocijsko akcijo.

Kmalu po takšni “provokaciji” s strani Bobovnika so se pričela namigovanja, da so oddaje, ki jih je vodil ravno ta voditelj doživele strme padce gledanosti. “Eno je hvalisanje po družbenih omrežjih ali medijsko-politično nabijanje znotraj svojega informacijskega mehurčka, drugo pa resnične, uradne številke, skratka, neusmiljena dejstva,” je takšno retoriko Bobovnika ocenil novinar Bojan Požar.

Novinar Požar je na svojem portalu Požareport razkril tudi številke, ki kažejo na dejanski uspeh oziroma neuspeh oddaji, ki jih je vodil Slavko Bobonik. Po njegovih razkritjih je tako gledanost Odmevov leta 2015 padla iz 8-odstotkov na 5,8-odstotka.

Da želi s takšno retoriko Slavko Bobovnik preusmeriti pozornost s števil oddaj v času njegovega vodenja je opozoril tudi Uroš Urbanija. “Človek ima občutek, da Slavko Bobovnik glede na zapisano bolj verjame bizarni aktivistični propagandi kot pa golim številkam strokovnih služb. Kar pa je v luči, kako je subjektivno prav on odgovoren za uničenje gledanost Odmevov, razumljivo. Pri številkah nobena propaganda ne pomaga,” je zapisal Uroš Urbanija.

Vir: Požareport in Twitter