Prejšnji teden je Ustavno sodišče Republike Slovenije zadržalo omejitve potovanj v sosednje države – navedeno sicer še ne pomeni, da je bila vladna omejitev protiustavna, pomeni pa, da ta ukrep trenutno ne velja ter da ga vlada ne more popraviti, dokler ustavno sodišče o njem ne odloči. Tako se zaradi zadržanja ustavnega sodišča virus lahko širi še bolj neovirano. Vendar po pisanju Petra Jančiča je stranki SAB to očitno po godu, saj je ta bila mnenja, da vlada z zaprtimi mejami številnim družinam odreka obisk sorodnikov v bližnjih državah, zlasti na Balkanu. “Še en dokaz več, da vlada izkorišča epidemijo za utrjevanje lastne politične agende,” so se odzvali na odločitev ustavnega sodišča.

Vendar če ima kdo v mislih zgolj lastno politično agendo, so to zagotovo stranke leve opozicije. Namesto, da bi razmišljali o tem kaj se še da storiti, da bi med epidemijo zamejili širjenje okužbe, se jim po glavah plete le to, kako bi še kontrirali aktualni vladi ter jo zrušili z oblasti. Za njih pa kolateralna škoda, ki jo ob tem povzročijo, tudi če gre za življenja ali zdravje ljudi, nima nobenega večjega pomena.

Nekdanji pravosodni minister Aleš Zalar je na ustavnem sodišču dosegel, da je večina sodnikov zadržala prepoved potovanj v sosednje države. Vsa zadeva se je začela na Twitterju, kjer je Zalar sporočil, da naj bi mu bilo preprečeno potovati v Avstrijo, kamor se je želel nameniti, da bi potolažil svojo partnerko ob izgubi njenega družinskega člana. Aleš Hojs, notranji minister je Zalarju odgovoril, da bi njegov razlog potovanja lahko sodil med izjeme.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo