KRPAN prejel regijsko odličnost za najhitreje rastoče podjetje v savinjsko-zasavski regiji

Foto: Podjetje PIŠEK-Vitli KRPAN (na fotografiji Franc in Marta Pišek)

Podjetje PIŠEK-Vitli KRPAN je drugo leto zapored postalo Savinjsko-zasavska Gazela. Praznovanje odličnosti, dinamičnosti in trajnosti rastočih podjetij je minuli četrtek potekalo v Velenju. 

Ambicija rasti, družbena odgovornost, podjetniški kolektivni duh so le nekateri skupni imenovalci, ki tudi v 21. letu Gazel družijo izstopajoča podjetja.

Prelomno 45. leto za KRPAN

Podjetje je skozi vsa leta obstoja organsko rastlo skladno s svojimi zmožnostmi. Ker se vsa sredstva vlagajo nazaj v podjetje, je zaradi tega razvoj družbe v zadnjih letih hitrejši kot je bil v samih začetkih. Ravno s sovpadom 45-letnice podjetja so zastavili razvojno naravnan investicijski načrt, ki bo dolgoročno še pospešil razvoj podjetja in omogočil povečanje proizvodnih kapacitet in povečanje produktivnosti.

Skladno s pozitivnimi kazalci in dobro finančno kondicijo imajo v teku največjo naložbo v zgodovini podjetja. V širitev tovarne investirajo približno 14 milijonov evrov. Z vpeljavo digitalizacije bodo celostno povezali obstoječo in novo opremo, kar bo omogočilo še boljše upravljanje proizvodnje. S tem se hitro približujejo industriji 4.0 oz. četrti industrijski revoluciji, ki se še zlasti nanaša na trend avtomatizacije in prenosa podatkov v proizvodnih tehnologijah.

Usposabljanje mladih

V podjetju so v letošnjem letu sprejeli štipendijsko politiko, saj se zavedajo, da je izobraževanje mladega bodočega kadra relevantno za nadaljnji razvoj. Mladim so podelili 11 kadrovskih štipendij iz različnih področij.

»Vsekakor je to za nas prelomno leto. Prelomno pa ne samo zaradi dobre rasti prometa, novitet in največje investicije v zgodovini podjetja, ampak tudi zaradi dejstva, da se vsi še bolje zavedamo kako pomembno je sodelovanje, strpnost in odprta komunikacija,« Franc Pišek, lastnik in direktor PIŠEK-Vitli KRPAN.

Iskrene čestitke in vse dobro na podjetniški poti želijo tudi njihovima sonominirancema podjetju Robust iz Petrovč in Carbonautici iz Velenja.

Avtor: Podjetje PIŠEK-Vitli KRPAN