Matej Lahovnik: “Borka za socializem na elitni kapitalistični forum v Davos, bolj smešno bi bilo samo še, če bi tja potoval Kordiš”

Tanja Fajon. (Foto: Zajem zaslona Twitter/SD)

Trenutna slovenska oblast je verjetno ena najspretnejših na svetu, ko je potrebno govoriti eno, v praksi pa počno ravno nasprotno. Nič drugače ni v primerih predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančičeve in nenazadnje tudi zunanje ministrice Tanje Fajon.

Če se denimo Klakočar Zupančičeva zavzema za nizek ogljični odtis, za svoje potrebe potovanj uporablja vladno letalo Falcon. Ob tem pa v svoj zagovor navaja, da se brez ogljičnega odtisa ne da potovati. Na drugi strani imamo zunanjo ministrico Tanjo Fajon, ki je, če izločimo Levico, ena najbolj zainteresiranih bork za socializem. In ravno ta zunanja ministrica se sedaj odpravlja na forum v Davosi, kjer se zbira vsa svetovna gospodarska elita. Tako borka za socializem dejansko potuje za forum kapitalizma.

Na takšno anomalijo je opozoril tudi ekonomist dr. Matej Lahovni, ki še dodaja, da bi pri tem bilo samo še bolj smešno, če bi na forum potoval Miha Kordiš. “Borka za nizek ogljični odtis z letalom na Dunaj, borka za socializem pa na elitni kapitalistični forum v Davos. Bolj smešno bi bilo sam, če bi šel v Davos Kordiš,” je zapisal dr. Matej Lahovnik.

Vir: Twitter