Matej Lahovnik: “Je predsednica DZ stroške udeležbe na dunajskem koncertu plačala sama kot “gnili” kapitalisti ali jih je prevalila na davkoplačevalce”

Foto: Zajem zaslona (Twitter)

V Sloveniji še vedno močno odmevajo nekatere navedbe predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič v intervjuju za Siol.net. Največ zgražanja je požela njena navedba, da naj prično Joc Pečečnik in njemu podobni gospodarstveniki razmišljati malo manj kapitalistično. Ob tem pa je najbolj zanimivo, da se ravno predsednica državnega zbora pojavlja na nekaterih “kapitalističnih” dogodkih.

Na navedbe Klakočar Zupančičeve se je sicer Joc Pečečnik odzval s “pozivom” tako predsednici državnega zbora kot vladi, da naj razbremeni plače in bo več socialne politike za vse. Glede na vse te izjave in “pozive” Klakočar Zupančičeve “kapitalistom”, je zanimivo, da se je ravno 1. januarja udeležila novoletnega koncerta na Dunaju.

Glede na to je ekonomist dr. Matej Lahovnik predsednici državnega zbora zastavil sledeče vprašanje: “A je gospa predsednica DZ stroške udeležbe na elitnem dunajskem koncertu plačala iz svojega žepa kot “gnili” kapitalisti al jih je solidarno protokolarno prevalila na vse nas?!”

Vir: Twitter